Recept

Kuřecí polévka po čínsku

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 51461
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

100 g Kuřecí prsa
2 ks Mrkev kořen
100 g Nudle skleněné
3 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
2 polévková lžíce Omáčka sójová
1 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
1 ks Pórek
50 g Shiitake houby
2 polévková lžíce Sójové výhonky
1 špetka Sůl
4 cl Víno rýžové čínské
1 l Vývar drůbeží
5 g Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 380 kcal
Kilojoule 1 589kJ
8% Sacharidy 29 g
164% Tuky 123 g
30% Sodík 594 mg
14% Bílkoviny 8 g

Kuřecí polévka po čínsku postup přípravy receptu:

1

Pórek očistíme, mrkev oškrábeme a obojí pokrájíme na kolečka. Omyté houby shitake pokrájíme na plátky. V kastrolu si rozehřejeme dvě lžíce oleje a vložíme na něj pórková a mrkvová kolečka a plátky z hub. Přidáme jemně nastrouhaný zázvor, přilijeme rýžové víno a sójovou omáčku. Zalijeme vývarem a ztlumíme plamen. Vaříme na mírném plameni 8 minut.

2

Na jedné lžíci oleje na pánvi opečeme z obou stran kuřecí prso a pak ho přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka. Hotové kuřecí prso nakrájíme na nudličky.

3

Skleněné nudle rozlámeme na kousky a vložíme je do polévky. Sójové výhonky nasekáme a také je přidáme do polévky. Necháme několik minut na mírném plameni jenom probublávat. Polévku osolíme a opepříme a potom do ní přidáme nudličky z kuřecího masa i s vypečenou šťávou z nich. Petrželovou nať nasekáme nadrobno a posypeme s ní hotovou polévku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept