Zakudlaná polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zakudlaná polévka
Zakudlaná polévka
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 51462 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
400 g | Brambory |
1 stroužek | Česnek |
2 kávová lžička | Cukr krupice |
300 g | Houby čerstvé |
0,5 kávová lžička | Kmín celý |
1,5 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
4 ks | Pepř černý celý |
2,5 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
2 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 191,4mg |
Draslík | 841,2mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 333,9mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Česnek, Cukr krupice, Kmín celý, Kopr čerstvý, Pepř černý celý, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zakudlaná polévka postup přípravy receptu:
1 | Očistíme a omyjeme brambory, pokrájíme je na kostičky, vložíme do hrnce s 1 litrem vody se solí, kmínem, bobkovým listem, celým pepřem a přivedeme varu. Očistíme a omyjeme směs čerstvých hub, pokrájíme je na plátky a přidáme do vody k bramborům. |
2 | Jakmile jsou brambory měkké, přilijeme do polévky smetanu, ve které jsme si důkladně rozmíchali hladkou mouku. Krátce povaříme. V hrnečku si rozkvedláme vejce a za stálého míchání je vlijeme do polévky. Omytý čerstvý kopr drobně pokrájíme a přidáme ho do polévky. Podle chuti přidáme sůl, ocet a trošku cukru. Nakonec do polévky prolisujeme stroužek česneku, promícháme a podáváme. |