Jednoduchý recept

Králík nadívaný klobásovou směsí

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 51464
Kategorie: Maso

Ingredience

1 g Chilli koření mleté
40 g Chléb konzumní
250 g Klobása uzená
1500 g Králík
1 špetka Muškátový oříšek
50 g Olej olivový extra panenský
120 g Pancetta
1 g Pepř černý mletý
50 g Pomeranče
20 g Pomerančová kůra
15 g Rozmarýn čerstvý
10 g Šalvěj čerstvá
8 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 795 kcal
Kilojoule 3 324kJ
3% Sacharidy 12 g
57% Tuky 43 g
62% Sodík 1 g
153% Bílkoviny 86 g

Králík nadívaný klobásovou směsí postup přípravy receptu:

1

Vykuchaného očištěného králíka bez hlavy potřeme olejem, osolíme a opepříme. Klobásy rozřízneme, vybereme maso, střívko vyhodíme. Maso vložíme do misky, přidáme natrhanou chlebovou střídku, strouhanou kůru, mletý muškát, chilli koření, posekanou šalvěj, důkladně promícháme a touto směsí naplníme břišní dutinu králíka. Celého králíka zabalíme do tenkých plátků pancetty, trochu potřeme olejem, vložíme do pekáče a dáme do trouby péct. V průběhu pečení přidáme do výpeku snítku rozmarýnu a půlku pomeranče.

2

Upečeného králíka naporcujeme, rozdělíme na talíře a přelijeme troškou výpeku.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept