Recept

Drůbeží polévka po řecku

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 51466
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

1 ks Citrony
100 g Drůbeží maso vařené
1 špetka Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
100 g Rýže loupaná
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný bílek slepičí
3 ks Vaječný žloutek slepičí
1 l Voda pitná
1,5 l Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 442 kcal
Kilojoule 1 848kJ
5% Sacharidy 19 g
13% Tuky 10 g
46% Sodík 911 mg
22% Bílkoviny 12 g

Drůbeží polévka po řecku postup přípravy receptu:

1

V hrnci s osolenou vodou si uvaříme rýži. Hotovou rýži slijeme a necháme stranou. Drůbeží vývar vlijeme do jiného hrnce a počkáme, až na plotně začne vřít. Poté do něj vložíme rýži, ochutíme solí a pepřem a krátce povaříme. Z bílků vyšleháme sníh. Z jednoho citronu vymačkáme šťávu a zašleháme ji do sněhu. Vmícháme do něj ještě 3 žloutky a nadrobno nasekanou petrželku. Horký vývar s rýží nabíráme naběračkou a vléváme ho do sněhové směsi. Promícháme a nakonec do polévky přidáme kousky vařeného drůbežího masa.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept