Zeleninová drůbeží polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninová drůbeží polévka
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 51467 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
100 g | Celer bulvový |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibulka jarní |
150 g | Drůbeží maso vařené |
100 g | Fazolky ve slaném nálevu - sterilované |
100 g | Kedlubna |
100 g | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
100 g | Pórek |
50 g | Těstoviny konzumní |
1 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 23,6mg |
Draslík | 302,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Česnek, Cibulka jarní, Fazolky ve slaném nálevu - sterilované, Kedlubna, Olej rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Drůbeží maso vařené, Mrkev kořen, Pórek, Těstoviny konzumní, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninová drůbeží polévka postup přípravy receptu:
1 | Celer, kedlubnu, mrkev a pórek očistíme. Mrkev a celer oškrábeme, kedlubnu oloupeme. Z pórku odkrojíme kořeny a zelenou část a nakrájíme na kolečka, mrkev také pokrájíme na kolečka. Celer a kedlubnu rozkrájíme na kostičky, fazolky slijeme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a překrájíme na menší kousky. Jarní cibulky nakrájíme na kolečka, nadrobno nasekáme oloupaný česnek. Česnek a cibuli orestujeme v kastrolu na oleji, pak přidáme mrkev, celer, pórek, kedlubnu a fazolky. Zalijeme drůbežím vývarem, osolíme a opepříme a necháme 20 minut vařit. Potom vhodíme do polévky těstoviny a necháme dalších 10 minut zlehka vařit. |
2 | Nakonec do polévky přidáme vařené drůbeží maso. |