Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 51469

Ingredience

400 g Brambory
1 ks Cibule
0,5 polévková lžíce Cukr krupice
1 polévková lžíce Husí sádlo
3 ks Jalovec
1 kávová lžička Kmín celý
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
4 ks Nové koření celé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
80 g Slanina vepřová
3 dl Smetana 33% (šlehačka)
2 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
7 dl Voda pitná
250 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 383 kcal
Kilojoule 1 604kJ
6% Sacharidy 23 g
39% Tuky 29 g
21% Sodík 414 mg
17% Bílkoviny 9 g

Chodská zelnačka postup přípravy receptu:

1

Očistíme, omyjeme a na kostičky nakrájíme brambory. Dáme je do hrnce, přidáme kmín, sůl, nové koření, černý pepř, jalovec, vodu a brambory přivedeme k varu. Nakrájíme slaninu na kostičky a oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno. V pánvi si rozehřejeme lžíci sádla, přidáme slaninu a vysmažíme ji dozlatova. Lžicí ji vyjmeme z omastku a odložíme do misky. Na zbylém omastku osmažíme cibuli dorůžova a přidáme ji vařit k bramborům. Po 15 minutách vaření přidáme k bramborům kysané zelí a vaříme společně 10 minut. Ve smetaně si rozkvedláme dohladka hladkou mouku a smetanu zamícháme do polévky. Za stálého míchání ještě do zelňačky rozklepneme 2 vejce, dochutíme solí, cukrem, povaříme 1-2 minuty a podáváme. Každou porci ozdobíme škvarky ze slaniny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept