Jednoduchý recept

Pečené křepelky s pancettou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 51470

Ingredience

20 g Citronová kůra
40 g Citrony
800 g Křepelka
30 g Olej olivový extra panenský
100 g Pancetta
2 g Pepř černý mletý
40 g Pomeranče
20 g Pomerančová kůra
10 g Sůl
15 g Tymián čerstvý
150 ml Voda pitná
4 stroužek Česnek
10 g Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 475 kcal
Kilojoule 1 989kJ
2% Sacharidy 9 g
37% Tuky 28 g
68% Sodík 1 g
86% Bílkoviny 48 g

Pečené křepelky s pancettou postup přípravy receptu:

1

Očištěné a vykuchané křepelky potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Pomerančovou i citronovou kůru nakrájíme na tenké proužky, oloupaný citron a pomeranč na kolečka, šalvěj posekáme najemno. Do břišní dutiny každé křepelky vložíme proužky pomerančové a citronové kůry, lístky tymiánu, celý česnek, plátek pancetty, dutinu uzavřeme, zpevníme párátkem, vložíme do pekáče a dáme do vyhřáté trouby péct. Po deseti minutách podlijeme troškou vody a obložíme plátky citronu a pomeranče. Posypeme šalvějí a dopečeme.

2

Upečené křepelky rozpůlíme, upravíme na talíře a přelijeme výpekem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept