Jednoduchý recept

Divoký králík pečený s pancettou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 51471

Ingredience

30 g Citronová kůra
30 ml Citronová šťáva
1200 g Divoký králík
10 g Med včelí
100 g Olej olivový extra panenský
40 g Pancetta
1 g Pepř černý mletý
15 g Rozmarýn čerstvý
10 g Sůl
15 g Tymián čerstvý
150 ml Voda pitná
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 608 kcal
Kilojoule 2 545kJ
2% Sacharidy 7 g
45% Tuky 33 g
62% Sodík 1 g
120% Bílkoviny 68 g

Divoký králík pečený s pancettou postup přípravy receptu:

1

Očištěného a vykuchaného králíka bez hlavy naporcujeme na menší porce, vložíme do mísy, osolíme a opepříme. Do mixéru dáme rozmarýn, tymián, česnek, citronovou kůru, přilijeme olej, citronovou šťávu, med a rozmixujeme dohladka. Vzniklou směsí zalijeme maso v míse a necháme asi 20 minut uležet. Maso vyskládáme do pekáče, přisypeme pancettu nakrájenou na nudličky, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 45 minut. Asi po 15 minutách pečení králíka podlijeme vodou a dopečeme.

2

Porce masa upravíme na talíře a přelijeme výpekem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept