Divoký králík pečený s pancettou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Divoký králík pečený s pancettou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Jamie Oliver |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 51471 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
30 g | Citronová kůra |
30 ml | Citronová šťáva |
1200 g | Divoký králík |
10 g | Med včelí |
100 g | Olej olivový extra panenský |
40 g | Pancetta |
1 g | Pepř černý mletý |
15 g | Rozmarýn čerstvý |
10 g | Sůl |
15 g | Tymián čerstvý |
150 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 6g |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová kůra, Citronová šťáva, Med včelí, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Divoký králík, Olej olivový extra panenský, Pancetta, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Divoký králík pečený s pancettou postup přípravy receptu:
1 | Očištěného a vykuchaného králíka bez hlavy naporcujeme na menší porce, vložíme do mísy, osolíme a opepříme. Do mixéru dáme rozmarýn, tymián, česnek, citronovou kůru, přilijeme olej, citronovou šťávu, med a rozmixujeme dohladka. Vzniklou směsí zalijeme maso v míse a necháme asi 20 minut uležet. Maso vyskládáme do pekáče, přisypeme pancettu nakrájenou na nudličky, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 45 minut. Asi po 15 minutách pečení králíka podlijeme vodou a dopečeme. |
2 | Porce masa upravíme na talíře a přelijeme výpekem. |