Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 110 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 51472

Ingredience

0,3 ks Celer bulvový
170 g Chléb konzumní
2 ks Cibule
1,5 polévková lžíce Kerblík
0,5 kávová lžička Kmín celý
300 g Kosti hovězí řídké
1 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
1 ks Petržel kořen
1 dl Smetana 12% (konzumní)
0,5 polévková lžíce Sůl
1 ks Vejce slepičí
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 261 kcal
Kilojoule 1 093kJ
6% Sacharidy 20 g
82% Tuky 61 g
17% Sodík 345 mg
32% Bílkoviny 18 g

Žebrácká polévka postup přípravy receptu:

1

Očistíme cibule. Očistíme, omyjeme a pokrájíme mrkev, celer a petržel. Omyté hovězí kosti vložíme do hrnce, přilijeme vodu, přidáme pokrájenou zeleninu s jednou cibulí, sůl, kmín, celý pepř a polévku pomalu vaříme minimálně 90 minut.

2

Poté polévku přecedíme do druhého hrnce a nastrouháme do ní tvrdší chléb. Znovu ji přivedeme k varu a pomalu ji vaříme asi 10 minut.

3

V misce si ve smetaně rozkvedláme vejce a přimícháme ji do hotové polévky. Vaříme necelou minutu a polévku odstavíme z plotny.

4

Druhou cibuli rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky, které v pánvi na másle osmažíme dozlatova. Usmaženou cibuli vyjmeme z pánve, necháme okapat od másla a odložíme do misky. Omytý kerblík drobně pokrájíme a odložíme do druhé misky.

5

Před nalitím polévky do talířů vložíme osmaženou cibuli s kerblíkem, zalijeme hotovou polévkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept