Jednoduchý recept

Vepřové kotlety plněné ochuceným máslem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 51474
Kategorie: Maso

Ingredience

800 g Brambory vařené ve slupce
6 stroužek Česnek
60 g Máslo čerstvé
15 g Meruňky sušené
40 g Olej olivový extra panenský
80 g Pancetta
2 g Pepř černý mletý
40 g Prosciutto sušené
8 g Šalvěj čerstvá
15 g Sůl
800 g Vepřové kotlety

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 826 kcal
Kilojoule 3 456kJ
12% Sacharidy 42 g
68% Tuky 51 g
114% Sodík 2 g
91% Bílkoviny 51 g

Vepřové kotlety plněné ochuceným máslem postup přípravy receptu:

1

Do mixéru dáme měkké máslo, polovinu lístků šalvěje, česnek, prosciutto, sušené meruňky, sůl, pepř a rozmixujeme dohladka. Vezmeme 4 větší kotlety, ostrým nožíkem v nich vyřízneme kapsy, naplníme ochuceným máslem, vložíme do pánve s rozehřátým olejem,osolíme, opepříme a osmažíme z obou stran dozlatova. Poté z pánve vyjmeme a necháme stranou.

2

Brambory vařené ve slupce oloupeme, nakrájíme na silnější plátky, pancettu nakrájíme na nudličky. Do pekáče nasypeme pancettu, přisypeme plátky brambor, osolíme, posypeme druhou polovinou šalvěje, zakapeme zbylým olejem z pánve, navrch položíme kotlety, pekáč dáme do vyhřáté trouby a 15 minut zprudka zapékáme.

3

Kotlety rozdělíme na talíře a doplníme voňavými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept