Polévka Paysanne - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka Paysanne
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 51476 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
200 g | Brambory |
120 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
120 g | Hrášek |
60 g | Kerblík |
0,5 ks | Masox |
120 g | Mrkev kořen |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
120 g | Petržel kořen |
40 g | Sádlo škvařené |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 6,5mg |
Draslík | 849,7mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Cibule, Hrášek, Kerblík, Petržel kořen, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Masox, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka Paysanne postup přípravy receptu:
1 | Celer, mrkev, petržel a cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kousky, které dáme osmahnout do hrnce na rozehřáté sádlo. Opékáme přibližně 10 minut. Potom směs zalijeme vodou, osolíme, opepříme a přidáme masox, zelený hrášek a oloupané, na tenké plátky nakrájené brambory. Přivedeme k varu, pak plamen stáhneme a na mírném ohni vaříme půl hodiny. |
2 | Podáváme posypané nasekaným zeleným kerblíkem. |