Recept

Slepičí polévka se svítkem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 51480

Ingredience

100 g Celer bulvový
100 g Mrkev kořen
6 ks Pepř černý celý
100 g Petržel kořen
1 kg Slepice
1 kávová lžička Sůl
1,6 l Voda pitná
Na svítek
160 ml Mléko plnotučné
70 g Mouka pšeničná hladká
50 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 353 kcal
Kilojoule 1 476kJ
4% Sacharidy 13 g
18% Tuky 13 g
16% Sodík 327 mg
77% Bílkoviny 43 g

Slepičí polévka se svítkem postup přípravy receptu:

1

Očištěnou slepici opláchneme a rozkrájíme na porce. Celer, mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na nudličky.

2

Slepičí maso vložíme do studené vody, přidáme sůl, celý pepř a na mírném plameni vaříme, až je maso měkké. Poté přidáme zeleninu a chvíli povaříme.

3

V mezičase připravíme svítek. V míse připravíme z mouky, vejce, soli, mléka a najemno nasekané petrželové nati těsto, které necháme odpočinout. Po půl hodině z těsta na másle usmažíme omeletu, kterou po usmažení srolujeme a nakrájíme na tenké proužky.

4

Uvařenou polévku přecedíme, maso vyjmeme a nakrájíme na kousky. Na talíře rozdělíme maso a svítek, přelijeme horkým vývarem se zeleninou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept