Ticinské rizoto - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ticinské rizoto
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 51482 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
40 g | Máslo bylinkové |
50 g | Máslo čerstvé |
50 ml | Protlak rajčatový |
300 g | Rýže loupaná |
100 g | Sýr Ementál (Primátor) |
3 dl | Víno červené |
1 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 86g |
---|---|
Cholesterol | 42,0mg |
Draslík | 534,5mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,6mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Rýže loupaná, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo bylinkové, Máslo čerstvé, Protlak rajčatový, Sýr Ementál (Primátor), Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ticinské rizoto postup přípravy receptu:
1 | Na másle osmahneme nakrájenou cibuli a česnek, poté přidáme rýži a necháme zesklovatět. Zalijeme vínem, vroucím bujonem a rajčatovým protlakem, promícháme a zakryté necháme na mírném ohni dusit doměkka asi 15 minut. Před podáváním vmícháme bylinkové máslo a strouhaný sýr. |