Recept

Dort ze Španělské kuchyně

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 51483

Ingredience

Na ozdobu
300 g Kompot mandarinkový
Těsto
120 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
12 g Kypřicí prášek do pečiva
100 g Mouka polohrubá
40 g Máslo čerstvé
100 g Ořechy vlašské
5 ks Vejce slepičí
50 ml Voda pitná
Krém
150 g Cukr moučkový
2 dl Mléko polotučné
250 g Máslo čerstvé
40 g Pudinkový prášek - kakaový
1 ks Vaječný žloutek slepičí
Poleva
220 g Cukr moučkový
30 ml Mléko polotučné
6 ml Pomerančová šťáva

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 759 kcal
Kilojoule 3 176kJ
24% Sacharidy 87 g
58% Tuky 44 g
3% Sodík 58 mg
18% Bílkoviny 10 g

Dort ze Španělské kuchyně postup přípravy receptu:

1

Krém: Do kastrůlku vlijeme mléko, přisypeme pudinkový prášek a za stálého míchání přivedeme k varu a povaříme na hustou kaši. Do horké kaše přimícháme cukr, máslo, žloutek a ihned stáhneme z ohně. Horkou náplň mícháme tak dlouho, aby nám vychladla.

2

Poleva: Do misky vlijeme mléko, pomerančovou šťávu, vsypeme cukr a mícháme tak dlouho, aby se rozpustil cukr a vypracovaná poleva byla hladká.

3

Těsto: Vejce rozklepneme a žloutky oddělíme od bílků. Krupicový cukr vsypeme do misky, přidáme žloutky a ušleháme na hustou pěnu. Přilijeme horkou vodu a promícháme. Do husté pěny za stálého míchání přimícháme téměř všechnu prosátou mouku s kypřícím práškem a vanilkovým cukrem. Vsypeme jemně pomleté ořechy a nakonec zlehka vmícháme z bílků vyšlehaný tuhý sníh.

4

Připravené těsto vlijeme do máslem vymazané a zbylou moukou vysypané dortové formy. Vložíme ji do nahřáté trouby a pečeme 15-20 minut při středně vysoké teplotě. Upečený korpus vytáhneme z trouby, necháme vychladnout a vodorovně ho rozkrojíme na dvě půlky, které naplníme krémem. Okraje celého dortu také potřeme připraveným krémem.

5

Dort polijeme připravenou polevou.

6

Krémem naplněný, polevou politý povrch dortu ozdobíme měsíčky mandarinek z kompotu. Celý dort položíme na dortový talíř a vložíme do ledničky, aby se dort zchladil a krém a poleva ztuhly.

Poznámka

Dort podáváme jako sladký dezert nakrájený na úhledné trojúhelníky. Každou porci můžeme ještě ozdobit vyšlehanou šlehačkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept