Recept

Rizoto s rajčaty a paprikami

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 51485

Ingredience

2 ks Cibule
30 g Máslo čerstvé
30 g Olej olivový
150 g Paprika červená
4 g Pepř černý mletý
20 ml Protlak rajčatový
150 g Rajčata
400 g Rýže loupaná
100 g Sýr Parmezán
10 g Sůl
3 dl Víno červené
1,3 l Vývar zeleninový
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 888 kcal
Kilojoule 3 717kJ
33% Sacharidy 120 g
37% Tuky 28 g
145% Sodík 3 g
44% Bílkoviny 25 g

Rizoto s rajčaty a paprikami postup přípravy receptu:

1

Papriky rozpůlíme, zbavíme jádřince a spolu s půlkami rajčat položíme na plech řezem nahoru. Potřeme 10 ml oleje a necháme ve středně vyhřáté troubě péct do mírného zhnědnutí. Vyjmeme a nakrájíme na kusy.

2

Na 10 ml oleje zpěníme nakrájený česnek, přidáme papriky a rajčata a krátce orestujeme. Na zbytku oleje osmahneme cibuli nadrobno, přidáme rýži a necháme zesklovatět. Zalijeme vínem, protlakem a horkým vývarem a zakryté necháme pozvolna dusit asi 20 minut. Hotové rizoto osolíme, opepříme, vmícháme kousky másla a nakonec směs paprik a rajčat. Podáváme posypané nastrouhaným parmezánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept