Recept

Paštika z rybího filé, lososa a špenátu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 51486
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

200 g Losos - filety
600 g Mořská štika - filety
2 špetka Pepř černý mletý
400 ml Smetana 33% (šlehačka)
300 g Špenátový protlak mražený
0,3 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný bílek slepičí
500 ml Voda pitná
Na omáčku
2 polévková lžíce Citronová šťáva
50 g Kaviár
1 špetka Pepř bílý
2 špetka Sůl
100 ml Víno bílé
200 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 140 kcal
Kilojoule 586kJ
1% Sacharidy 2 g
13% Tuky 10 g
6% Sodík 119 mg
18% Bílkoviny 10 g

Paštika z rybího filé, lososa a špenátu postup přípravy receptu:

1

Špenátový protlak necháme rozmrazit, slijeme případnou vodu, filé nakrájíme na kousky, lososa nakrájíme na plátky.

2

Na smetanovou omáčku rozšleháme zakysanou smetanu s vínem, citronovou šťávou, solí a pepřem a vmícháme kaviár.

3

Filé se smetanou, bílky, solí a pepřem rozmixujeme dohladka. Formu na srnčí hřbet vyložíme alobalem a vrstvíme střídavě filé, špenát a plátky lososa. Vyplněnou formu přikryjeme alobalem, vložíme do pekáče s vodou a v troubě předehřáté na 180 pečeme zhruba hodinu.

4

Nakrájenou paštiku podáváme se smetanovou omáčkou.

Poznámka

Uvedené množství vody je orientační, záleží na velikosti pekáče.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept