Paštika z rybího filé, lososa a špenátu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paštika z rybího filé, lososa a špenátu
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 51486 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
200 g | Losos - filety |
600 g | Mořská štika - filety |
2 špetka | Pepř černý mletý |
400 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
300 g | Špenátový protlak mražený |
0,3 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
500 ml | Voda pitná |
Na omáčku | |
---|---|
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
50 g | Kaviár |
1 špetka | Pepř bílý |
2 špetka | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
200 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 58,6mg |
Draslík | 185,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Losos - filety, Mořská štika - filety, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Voda pitná, Citronová šťáva, Kaviár, Pepř bílý, Sůl, Víno bílé, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Špenátový protlak mražený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Paštika z rybího filé, lososa a špenátu postup přípravy receptu:
1 | Špenátový protlak necháme rozmrazit, slijeme případnou vodu, filé nakrájíme na kousky, lososa nakrájíme na plátky. |
2 | Na smetanovou omáčku rozšleháme zakysanou smetanu s vínem, citronovou šťávou, solí a pepřem a vmícháme kaviár. |
3 | Filé se smetanou, bílky, solí a pepřem rozmixujeme dohladka. Formu na srnčí hřbet vyložíme alobalem a vrstvíme střídavě filé, špenát a plátky lososa. Vyplněnou formu přikryjeme alobalem, vložíme do pekáče s vodou a v troubě předehřáté na 180 pečeme zhruba hodinu. |
4 | Nakrájenou paštiku podáváme se smetanovou omáčkou. |
Poznámka
Uvedené množství vody je orientační, záleží na velikosti pekáče.