Paštika z krůtího masa v aspiku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paštika z krůtího masa v aspiku
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 51491 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
80 g | Cibule |
0,5 kávová lžička | Estragon |
300 g | Játra krůtí |
850 g | Krůtí prsa |
40 ml | Martell cognac |
40 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
250 g | Slanina vepřová |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Na aspik | |
---|---|
0,5 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
200 ml | Vývar drůbeží |
3 plátek | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 165,3mg |
Draslík | 322,4mg |
Vláknina | 337,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Estragon, Játra krůtí, Krůtí prsa, Paprika mletá sladká, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Martell cognac, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Ocet kvasný lihový, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Paštika z krůtího masa v aspiku postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme nadrobno, opláchnutá a okapaná krůtí játra nakrájíme na kousky. Slaninu a krůtí prsa nakrájíme na kostky. |
2 | Na másle zpěníme cibuli, přidáme játra a osmažíme. Poté stáhneme z plamene, osolíme, opepříme a zalijeme koňakem. Játra necháme vychladnout. Krůtí prsa se slaninou promícháme se smetanou, vmícháme mletou papriku, estragon, sůl a pepř. |
3 | Směsi masa a jater promícháme, vložíme do formy vyložené alobalem, kterým směs i přikryjeme, a vložíme do pekáče s vodou. V troubě předehřáté na 200°C paštiku pečeme zhruba 80 minut. Upečenou paštiku necháme vychladnout. |
4 | Do vývaru vložíme želatinu a ocet a vzniklou želatinou pomalu přelijeme paštiku. Aspik necháme v chladničce ztuhnout. |
5 | Paštiku podáváme nakrájenou na plátky. |