Recept

Paštika z krůtího masa v aspiku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 51491
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

80 g Cibule
0,5 kávová lžička Estragon
300 g Játra krůtí
850 g Krůtí prsa
40 ml Martell cognac
40 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
250 g Slanina vepřová
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
Na aspik
0,5 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
200 ml Vývar drůbeží
3 plátek Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 375 kcal
Kilojoule 1 568kJ
1% Sacharidy 2 g
36% Tuky 27 g
16% Sodík 322 mg
41% Bílkoviny 23 g

Paštika z krůtího masa v aspiku postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme nadrobno, opláchnutá a okapaná krůtí játra nakrájíme na kousky. Slaninu a krůtí prsa nakrájíme na kostky.

2

Na másle zpěníme cibuli, přidáme játra a osmažíme. Poté stáhneme z plamene, osolíme, opepříme a zalijeme koňakem. Játra necháme vychladnout. Krůtí prsa se slaninou promícháme se smetanou, vmícháme mletou papriku, estragon, sůl a pepř.

3

Směsi masa a jater promícháme, vložíme do formy vyložené alobalem, kterým směs i přikryjeme, a vložíme do pekáče s vodou. V troubě předehřáté na 200°C paštiku pečeme zhruba 80 minut. Upečenou paštiku necháme vychladnout.

4

Do vývaru vložíme želatinu a ocet a vzniklou želatinou pomalu přelijeme paštiku. Aspik necháme v chladničce ztuhnout.

5

Paštiku podáváme nakrájenou na plátky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept