Bageta s pomazánkou z kuřecích jater - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bageta s pomazánkou z kuřecích jater
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 51493 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
1 ks | Bageta |
2 ks | Bobkový list |
2 ks | Cibule |
200 g | Játra kuřecí |
20 ml | Koňak Armaňak |
100 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička | Šalvěj čerstvá |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 135,0mg |
Draslík | 191,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Bobkový list, Cibule, Játra kuřecí, Rozmarýn čerstvý, Šalvěj čerstvá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koňak Armaňak, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bageta s pomazánkou z kuřecích jater postup přípravy receptu:
1 | Játra opláchneme studenou vodou, necháme okapat a pokrájíme je na plátky. Stranou si podrtíme bobkový list, smícháme s olejem a koňakem a směsí játra potřeme. Necháme 5 minut marinovat. |
2 | Mezitím si nakrájíme bagetu a bez tuku ji orestujeme na pánvi. Cibuli pokrájíme nadrobno a smícháme s nasekanými lístky šalvěje a rozmarýnu. Na rozpálenou pánev kápneme olej a cibuli s lístky orestujeme. Po zelenině dáme na pánev játra a opékáme je 2 minuty z každé strany. Po upečení lehce opepříme a osolíme. |
3 | Do mixéru pak nasypeme všechny orestované ingredience, přidáme máslo a rozmixujeme. Na závěr už jen stačí pomazánku namazat na opečenou bagetu. |