Rychlé tapas - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rychlé tapas
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 51499 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
50 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
30 g | Solamyl - bramborový škrob |
1 špetka | Sůl |
100 g | Šunka parmská |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 514,3mg |
---|---|
Cholesterol | 245,9mg |
Draslík | 80,2mg |
Vláknina | 55,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Solamyl - bramborový škrob, Šunka parmská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rychlé tapas postup přípravy receptu:
1 | V misce smícháme vejce, škrob a pořádně zamícháme. Ochutíme dle vlastní chuti solí a pepřem. Na pánvi rozehřejeme máslo a z těsta usmažíme dvě omelety. |
2 | Omelety pokrájíme na menší kusy trojúhelníkového tvaru. Na každý kousek dáme lístek bazalky, polovinu plátku šunky. Omeletu přeložíme a zpevníme párátkem. Můžeme ještě dochutit pepřem. |