Smažená vejce na topinkách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažená vejce na topinkách
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 5150 |
Ingredience
8 krajíc | Chléb konzumní |
1 ks | Citrony |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
200 g | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
125 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 559,1mg |
Draslík | 192,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,3mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažená vejce na topinkách postup přípravy receptu:
1 | Vejce rozklepneme do vyšší vrstvy horkého oleje a smažíme. Když se nafouknou, propíchneme je a osmažíme ještě asi půl minuty. Vyjmeme a necháme okapat. Vejce uchováme na teple. |
2 | Na másle osmažíme topinky, na každou položíme horké vejce, pokapeme je osolenou a opepřenou smetanou a zdobíme půlkolečkem citronu. |
3 | Podáváme horké. |