Bramborový kuba s krupkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový kuba s krupkami
Bramborový kuba s krupkami
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 95 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 51500 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
500 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
4 polévková lžíce | Houby sušené |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
500 g | Krupky trhané |
5 dl | Mléko plnotučné |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
100 g | Sádlo škvařené |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 115g |
---|---|
Cholesterol | 36,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 785,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Kmín drcený, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Krupky trhané, Mléko plnotučné, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový kuba s krupkami postup přípravy receptu:
1 | Omyté suché hříbky dáme do mísy, zalijeme je 2-3 dl vody a necháme ji minimálně 30 minut namočené. |
2 | Dobře omyté krupky dáme do hrnce s 1 litrem vody a uvaříme je doměkka. Vaříme je asi 35-40 minut. Omyjeme brambory a uvaříme je ve slupce ve zbylé vodě. Uvařené brambory oloupeme a nastrouháme do mísy. Uvařené krupky dáme do síta, necháme je okapat a přidáme k bramborům. Namočené houby scedíme a též je necháme v sítu okapat. Poté je nakrájíme na malé kousky a přidáme do mísy k bramborům. Směs ochutíme prolisovaným česnekem, solí, pepřem a mletým kmínem. Přilijeme mléko a směs důkladně promícháme. |
3 | Pekáček vytřeme 3 lžícemi sádla. Bramborovou směs dáme do pekáčku, povrch uhladíme, potřeme roztopeným sádlem a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 190-200°C přibližně 35-45 minut do zlatohněda. Kubu nakrájíme na porce a hned podáváme. |