Zdravý recept

Květák sterilovaný

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 51503

Ingredience

1 kg Květák
1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
20 g Sůl
2,8 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

2% Kalorie 42 kcal
Kilojoule 175kJ
2% Sacharidy 8 g
1% Tuky 0 g
68% Sodík 1 g
6% Bílkoviny 3 g

Květák sterilovaný postup přípravy receptu:

1

Čerstvý květák očistíme a na pár minut ponoříme do 1 litru vroucí vody se lžičkou soli. Po vyjmutí rozebereme na růžičky. Vložíme do litru vody okyselené octem a krátce povaříme. Po vychladnutí rozdělíme do sklenic.

2

Sůl rozmícháme ve zbylé vodě, převaříme a necháme vychladnout. Roztokem zalijeme květák a sklenice zavíčkujeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 25 minut od bodu varu. Po dvou dnech sterilizaci zopakujeme. Po vychladnutí vyjmeme a uchováme v temné a suché místnosti.

Poznámka

Čas přípravy je čistý čas na sterilizace a povaření - sterilizaci opakujeme po dvou dnech.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept