Tvarůžková pomazánka z Hanácka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarůžková pomazánka z Hanácka
Tvarůžková pomazánka z Hanácka
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 51504 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
100 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Paprika mletá pálivá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 ml | Pivo světlé 12% 4,5% obj. |
2 špetka | Sůl |
200 g | Tvaroh měkký |
1 ks | Tvarůžky olomoucké malé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 20,0mg |
Draslík | 36,2mg |
Vláknina | 715,7mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín drcený, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Pivo světlé 12% 4,5% obj., Tvaroh měkký, Tvarůžky olomoucké malé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarůžková pomazánka z Hanácka postup přípravy receptu:
1 | Změklé máslo nakrájíme na kousky do misky a utřeme ho do pěny. Přidáme měkký tvaroh, hrubě nastrouhané olomoucké syrečky a spolu dobře prošleháme. |
2 | Dle vlastní chutě přidáme drcený kmín, sůl, pepř a vmícháme také mletou pálivou paprikou. Přimícháme drobně nakrájenou cibuli, podle potřeby rozředíme pivem. Všechno dohromady ještě jednou důkladně promícháme. Hotovou pomazánku udržujeme v lednici. |
Poznámka
Připravenou pomazánku používáme například na namazání jednohubek.