Povidla z čerstvé mrkve - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Povidla z čerstvé mrkve
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 51507 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
2 ks | Citrony |
750 g | Cukr krystal |
2 kg | Mrkev kořen |
1 dl | Rum |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 20,5mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krystal, Rum, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Povidla z čerstvé mrkve postup přípravy receptu:
1 | Mrkev očistíme, důkladně omyjeme a pokrájíme. Vložíme do hrnce, podlijeme vodou a podusíme doměkka. Poté rozemeleme na masovém mlýnku a znovu krátce povaříme. |
2 | Přisypeme cukr, přilijeme šťávu vymačkanou z citronů a téměř všechen rum a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Povidla rozdělíme do skleniček a necháme vychladnout. Zakápneme zbylým rumem, zavíčkujeme a uchováme v temné a studené místnosti. |