Jednoduchý recept

Mrkvový džem s jablky a rumem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 51508

Ingredience

1 kg Cukr krupice
1 kg Jablka
1 kg Mrkev kořen
1 polévková lžíce Rum
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 322 kcal
Kilojoule 1 347kJ
22% Sacharidy 81 g
205% Tuky 153 g
0% Sodík 3 mg
2% Bílkoviny 1 g

Mrkvový džem s jablky a rumem postup přípravy receptu:

1

Mrkev očistíme, důkladně omyjeme a pokrájíme. Vložíme do hrnce, podlijeme vodou, udusíme doměkka a prolisujeme. Jablka očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Rovněž doměkka podusíme a prolisujeme. Kaši smícháme s mrkví a společně ještě krátce povaříme.

2

Přisypeme cukr a za stálého míchání vaříme do zhoustutí. Džem rozdělíme do skleniček a necháme vychladnout. Zakápneme rumem, zavíčkujeme a uchováme v temné a studené místnosti.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept