Tvarohová pomazánka z Českého Krumlova - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohová pomazánka z Českého Krumlova
Tvarohová pomazánka z Českého Krumlova
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 51509 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
100 g | Máslo čerstvé |
1 dl | Mléko polotučné |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
150 g | Sýr Niva (Rokfór) |
300 g | Tvaroh měkký - nízkotučný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 27,3mg |
Draslík | 65,2mg |
Vláknina | 15,9mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Sýr Niva (Rokfór), Tvaroh měkký - nízkotučný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarohová pomazánka z Českého Krumlova postup přípravy receptu:
1 | V misce utřeme měkké máslo do pěny. Přidáme měkký tvaroh s nastrouhanou nivou. |
2 | Pomazánku podle potřeby rozředíme mlékem. Podle vlastní chutě dochutíme solí, pepřem, pálivou mletou paprikou a ještě jednou dobře promícháme. |
3 | Hotovou pomazánku přeložíme do vhodné nádoby a skladujeme v lednici. |
Poznámka
Pomazánku používáme na namazání krajíců chleba nebo veky.