Paštika z bůčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 215 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paštika z bůčku
Celkový čas: | 215 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 200 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 51511 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
400 g | Játra vepřová |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
700 g | Vepřový bok |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 407,3mg |
Draslík | 438,8mg |
Vláknina | 88,3mg |
Vitamín A | 15g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Játra vepřová, Sůl, Vejce slepičí, Vepřový bok, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Paštika z bůčku postup přípravy receptu:
1 | Bůček pokrájíme nahrubo, vložíme do kastrolu, podlijeme vodou a udusíme doměkka. Na závěr k masu přidáme játra a zhruba dvě minuty dusíme. Maso necháme zchladnout, ještě pokrájíme a umeleme. Poté rozmixujeme i se zbylým vývarem. Do hmoty přimícháme vejce, sůl a pepř. |
2 | Paštiku naplníme do menších skleniček a minimálně dvě hodiny sterilujeme ve vroucí vodě (množství vody závisí na počtu skleniček a velikosti varné nádoby). |