Hermelínový salát s karamelovou zálivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hermelínový salát s karamelovou zálivkou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 51518 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
120 g | Cibule červená |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
0,5 kávová lžička | Nakládaný zelený pepř |
35 ml | Ocet vinný |
35 ml | Olej olivový |
50 g | Ořechy vlašské |
400 g | Pomeranče |
0,3 kávová lžička | Sůl |
400 g | Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 120,0mg |
Draslík | 472,9mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 106,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Ocet vinný, Ořechy vlašské, Pomeranče, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Olej olivový, Sýr Hermelín (Camember, Encián) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Nakládaný zelený pepř nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Hermelínový salát s karamelovou zálivkou postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme na tenké plátky, hermelín nakrájíme na kousky, ořechy nasekáme nahrubo. Oloupané pomeranče rozdělíme na dílky, sloupneme bílou slupku a dílky rozkrájíme. |
2 | V míse lehce promícháme pomeranče se sýrem a cibulí. |
3 | Salát podáváme v miskách, přelijeme karamelovou zálivkou a posypeme ořechy. |
4 | Karamelovou zálivku připravíme zkaramelizováním cukru, do kterého vmícháme ocet a povaříme. Do cukru vlijeme olej a přimícháme sůl a naložený zelený pepř. Zálivku dobře promícháme. |