Jihočeské krůtí nudličky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jihočeské krůtí nudličky
Jihočeské krůtí nudličky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 51519 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
800 g | Krůtí prsa |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1,5 dl | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
2 dl | Voda pitná |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 169,0mg |
Draslík | 783,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 67,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Krůtí prsa, Sůl, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jihočeské krůtí nudličky postup přípravy receptu:
1 | Cibule oloupeme a nadrobno je nakrájíme. Žampióny očistíme, omyjeme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky. |
2 | Krůtí prsa omyjeme studenou vodou, osušíme a nakrájíme je na nudličky. |
3 | Ve větší pánvi rozehřejeme máslo, zpěníme na něm nakrájenou cibuli, pak přidáme maso, které opepříme a osolíme a prudce za stálého míchání osmažíme ze všech stran. Pak do pánve přilijeme pivo a dusíme, až je maso měkké. |
4 | Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, přisypeme nakrájené žampiony, podlijeme je vodou a krátce povaříme. Pak k nim přimícháme smetanu, podle chuti směs opepříme a osolíme, vložíme do ní kousky masa, prohřejeme a podáváme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou opečené brambory. Čerstvé žampiony můžeme nahradit žampiony sterilovanými.