Jednoduchý recept

Jihočeské krůtí nudličky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 51519
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Cibule
800 g Krůtí prsa
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
1,5 dl Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
2 dl Voda pitná
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 553 kcal
Kilojoule 2 315kJ
3% Sacharidy 9 g
47% Tuky 35 g
9% Sodík 183 mg
84% Bílkoviny 47 g

Jihočeské krůtí nudličky postup přípravy receptu:

1

Cibule oloupeme a nadrobno je nakrájíme. Žampióny očistíme, omyjeme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky.

2

Krůtí prsa omyjeme studenou vodou, osušíme a nakrájíme je na nudličky.

3

Ve větší pánvi rozehřejeme máslo, zpěníme na něm nakrájenou cibuli, pak přidáme maso, které opepříme a osolíme a prudce za stálého míchání osmažíme ze všech stran. Pak do pánve přilijeme pivo a dusíme, až je maso měkké.

4

Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, přisypeme nakrájené žampiony, podlijeme je vodou a krátce povaříme. Pak k nim přimícháme smetanu, podle chuti směs opepříme a osolíme, vložíme do ní kousky masa, prohřejeme a podáváme.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou opečené brambory. Čerstvé žampiony můžeme nahradit žampiony sterilovanými.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept