Recept

Bramborový toč s podmáslím

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (32%)
ID receptu: 51525

Ingredience

1,5 kg Brambory
2,5 dl Mléko - podmáslí
110 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Máslo bylinkové
1 kávová lžička Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Sádlo škvařené
0,5 polévková lžíce Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 420 kcal
Kilojoule 1 756kJ
16% Sacharidy 56 g
22% Tuky 17 g
12% Sodík 243 mg
24% Bílkoviny 14 g

Bramborový toč s podmáslím postup přípravy receptu:

1

Oloupané a omyté brambory nastrouháme na jemném struhadle a dáme do mísy. Přisypeme do nich mouku, přidáme vejce, sůl podle chuti, pepř a podmáslí. Těsto dobře promícháme, mělo by mít hustotu jako těsto na lívance.

2

Plech na pečení vyložíme pečicím papírem, který vymažeme polovinou rozpuštěného sádla. Těsto vylijeme na plech, rozetřeme ho na výšku asi 1 cm. Pečeme v předehřáté troubě na spodním roštu při teplotě 180 °C přibližně 15–20 minut. Jakmile jsou okraje těsta růžové, plech vyjmeme z trouby, povrch těsta potřeme roztopeným sádlem a obrátíme dnem vzhůru. Znovu plech s točem dáme do trouby a pečeme dozlatova.

3

Upečený toč necháme vychladnout, poté ho nakrájíme na čtverce, pokapeme rozpuštěným bylinkovým máslem a podáváme.

Poznámka

K toči podáváme podle chuti podmáslí, kysané mléko nebo pivo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept