Bramborový toč s podmáslím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový toč s podmáslím
Bramborový toč s podmáslím
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 51525 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1,5 kg | Brambory |
2 polévková lžíce | Máslo bylinkové |
2,5 dl | Mléko - podmáslí |
110 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 58,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo bylinkové, Mléko - podmáslí, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový toč s podmáslím postup přípravy receptu:
1 | Oloupané a omyté brambory nastrouháme na jemném struhadle a dáme do mísy. Přisypeme do nich mouku, přidáme vejce, sůl podle chuti, pepř a podmáslí. Těsto dobře promícháme, mělo by mít hustotu jako těsto na lívance. |
2 | Plech na pečení vyložíme pečicím papírem, který vymažeme polovinou rozpuštěného sádla. Těsto vylijeme na plech, rozetřeme ho na výšku asi 1 cm. Pečeme v předehřáté troubě na spodním roštu při teplotě 180 °C přibližně 15–20 minut. Jakmile jsou okraje těsta růžové, plech vyjmeme z trouby, povrch těsta potřeme roztopeným sádlem a obrátíme dnem vzhůru. Znovu plech s točem dáme do trouby a pečeme dozlatova. |
3 | Upečený toč necháme vychladnout, poté ho nakrájíme na čtverce, pokapeme rozpuštěným bylinkovým máslem a podáváme. |
Poznámka
K toči podáváme podle chuti podmáslí, kysané mléko nebo pivo.