Jednoduchý recept

Kapr dušený s hrozinkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (87%)
ID receptu: 51527
Kategorie: Maso

Ingredience

150 g Cibule
0,5 polévková lžíce Citronová kůra
100 g Hrozinky
600 g Kapr obecný
100 g Máslo čerstvé
2,5 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
200 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 560 kcal
Kilojoule 2 341kJ
2% Sacharidy 8 g
253% Tuky 189 g
9% Sodík 172 mg
55% Bílkoviny 31 g

Kapr dušený s hrozinkami postup přípravy receptu:

1

Kapra očistíme a nakrájíme na porce, cibuli nakrájíme nadrobno.

2

Porce kapra osolíme, opepříme a zakapeme octem. Necháme pod fólií v chladničce marinovat alespoň 30 minut.

3

Na másle zpěníme cibuli, vlijeme pivo a provaříme. Do piva vložíme porce kapra a na mírném plameni dusíme zhruba 30 minut, je-li třeba, přilijeme pivo. Poté kapra vyjmeme a držíme na teple. Do vývaru přidáme nastrouhanou citronovou kůru a hrozinky. Na mírném plameni za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.

4

Porce kapra podáváme přelité omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept