Kapr na víně se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr na víně se zeleninou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 51529 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
120 g | Celer bulvový |
150 g | Cibule |
700 g | Kapr obecný |
2 špetka | Kmín mletý |
100 g | Máslo čerstvé |
150 g | Mrkev kořen |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
150 g | Petržel kořen |
0,5 kávová lžička | Sůl |
400 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 145,5mg |
Draslík | 996,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 56,4mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Kapr obecný, Petržel kořen, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr na víně se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Očištěného kapra rozkrájíme na porce, osolíme a opepříme. Zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno. |
2 | Na másle zpěníme cibuli, přimícháme zeleninu a osmažíme. Na závěr vložíme porce kapra, posypeme kmínem a osmažíme z obou stran. K rybě přilijeme víno a na mírném plameni dusíme zhruba 35 minut, pokud je třeba, přilijeme víno. |