Pstruzi se sýrovou nádivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruzi se sýrovou nádivkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 51531 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
120 g | Anglická slanina |
2 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
300 ml | Hovězí vývar základní |
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
70 g | Máslo čerstvé |
800 g | Pstruh |
1 kávová lžička | Sůl |
120 g | Sýr Lučina - termizovaný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 157,4mg |
Draslík | 868,6mg |
Vláknina | 257,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Citronová šťáva, Hovězí vývar základní, Kopr čerstvý, Pstruh, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Sýr Lučina - termizovaný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pstruzi se sýrovou nádivkou postup přípravy receptu:
1 | Česnek nakrájíme nadrobno, kopr nasekáme najemno a smícháme s lučinou. Pstruhy očistíme, dobře opláchneme a osušíme. Takto připravené pstruhy osolíme, zakapeme citronovou šťávou a naplníme sýrovou nádivkou. |
2 | Naplněné pstruhy zabalíme do plátků slaniny, naskládáme do zapékací mísy, podlijeme vývarem, přidáme kousky másla a pečeme zhruba 20 minut v troubě předehřáté na 220 °C. |