Piškot s tvarohovou náplní a jahodovou polevou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Piškot s tvarohovou náplní a jahodovou polevou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 51532 |
Ingredience
Korpus | |
---|---|
180 g | Cukr krupice |
20 g | Kypřicí prášek do pečiva |
180 g | Mouka bezlepková |
6 ks | Vejce slepičí |
5 polévková lžíce | Voda pitná |
Náplň | |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
250 g | Máslo čerstvé |
500 g | Tvaroh měkký |
Poleva | |
300 ml | Kompot jahodový |
2 polévková lžíce | Rybíz červený |
50 ml | Voda pitná |
200 g | Želatina červená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 78g |
---|---|
Cholesterol | 295,3mg |
Draslík | 474,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 47,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Vejce slepičí, Voda pitná, Cukr moučkový, Kompot jahodový, Rybíz červený, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka bezlepková, Máslo čerstvé, Tvaroh měkký, Želatina červená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Piškot s tvarohovou náplní a jahodovou polevou postup přípravy receptu:
1 | Korpus: Celá vejce dobře vyšleháme s cukrem a vlažnou vodou. Do hmoty opatrně vmícháme bezlepkovou mouku s kypřicím práškem do pečiva a těsto, vymíchané dohladka, vlijeme na plech, vyložený pečicím papírem. Piškot pečeme dorůžova v troubě, vyhřáté na 180 °C. Upečený piškot po vychladnutí promažeme tvarohovou náplní a povrch piškotu polejeme jahodovou polevou. Před servírováním necháme piškot s polevou ztuhnout v lednici. |
2 | Náplň: Máslo s cukrem vyšleháme do hladké pěny, do které vmícháme tvaroh. |
3 | Poleva: Jahodovou šťávu z jednoho kompotu smícháme s 50 ml vody a v tomto roztoku na mírném ohni rozmícháme 200 g želatiny. Nakonec do želatiny vmícháme 2 lžíce rybízu. Teplým želatinovým roztokem polejeme piškot, promazaný tvarohovou náplní. |