Jednoduchý recept

Moravská kulajda

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 51533
Kategorie: Krémové polévky

Ingredience

2 ks Bobkový list
400 g Brambory
1 kávová lžička Kmín drcený
1 hrst Kopr čerstvý
50 g Máslo čerstvé
40 g Mouka pšeničná hladká
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
1 hrst Pažitka
1 hrst Petržel kudrnka
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
2 dl Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 376 kcal
Kilojoule 1 574kJ
6% Sacharidy 23 g
36% Tuky 27 g
18% Sodík 351 mg
23% Bílkoviny 13 g

Moravská kulajda postup přípravy receptu:

1

Brambory oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na větší kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka.

2

Pažitku, petrželku a kopr opláchneme studenou vodou a okapané nasekáme najemno.

3

V hrnci z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou za stálého míchání zalijeme vodou. Do hrnce přidáme bobkový list, kmín a sůl a necháme 15 minut vařit. Pak přimícháme smetanu, necháme přejít varem, dochutíme octem a postupně opatrně vkládáme celá rozklepnutá vajíčka. Polévku necháme přiklopenou pokličkou, dokud bílky vajíček neztuhnou.

4

Do servírovacích talířů rozdělíme uvařené brambory, nalijeme polévku a posypeme ji nakrájenými bylinkami.

Poznámka

Podáváme s chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept