Jednoduchý recept

Krémová zeleninová polévka základní

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 51538
Kategorie: Krémové polévky

Ingredience

300 g Brambory
85 g Celer bulvový
2 ks Cibule
60 g Máslo čerstvé
0,5 kostka Masox
200 ml Mléko polotučné
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
85 g Mrkev kořen
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
80 g Petržel kořen
0,5 kávová lžička Sůl
750 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 220 kcal
Kilojoule 922kJ
6% Sacharidy 20 g
83% Tuky 63 g
7% Sodík 142 mg
9% Bílkoviny 5 g

Krémová zeleninová polévka základní postup přípravy receptu:

1

Umyté brambory, mrkev, celer a petržel oloupeme a nakrájíme na menší kostičky.

2

Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a dáme do hrnce s rozehřátým máslem. Když zesklovatí, přidáme lžíci mouky, kterou za občasného zamíchání necháme zpěnit. Zalijeme vodou, vložíme připravené brambory a zeleninu, zamícháme, osolíme, opepříme a přidáme půl kostky masoxu. Přivedeme k varu, stáhneme plamen, přikryjeme pokličkou a na mírném ohni vaříme 35 minut.

3

Po této době polévku prolisujeme, přidáme horké mléko a dobře prošleháme metlou. Už dále nevaříme.

Poznámka

Stejným způsobem vaříme i další zeleninové krémy. Zde uvedenou kořenovou zeleninu nahrazujeme totožným množstvím zeleniny, ze které polévku vaříme. Např. celerová polévka – 250 g celeru, květáková polévka – 1 menší květák, dýňová polévka – 300 g oloupané dýně zbavené jader. Ostatní ingredience (brambory, cibule, máslo, mouka, mléko, masox, sůl, pepř a množství vody) zůstávají beze změny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept