Recept

Kuličky z mletého rybího masa s omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 51541

Ingredience

500 g Kapr obecný
100 ml Mléko plnotučné
30 g Mouka pšeničná hladká
2 špetka Muškátový květ
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 polévková lžíce Petržel - nať
200 g Rohlíky bílé
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
Na omáčku
80 g Cibule
30 g Mouka pšeničná hladká
60 ml Olej rostlinný
1 špetka Oregano sušené
2 špetka Pepř černý mletý
500 g Rajčata
0,3 kávová lžička Sůl
60 ml Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 590 kcal
Kilojoule 2 467kJ
14% Sacharidy 49 g
37% Tuky 28 g
13% Sodík 256 mg
62% Bílkoviny 35 g

Kuličky z mletého rybího masa s omáčkou postup přípravy receptu:

1

Filety z kapra umeleme. Nakrájený rohlík namočíme do mléka, cibuli nakrájíme nadrobno, petrželovou nať nasekáme najemno, rajčata nakrájíme na kousky, česnek prolisujeme.

2

Umleté maso smícháme s cibulí, petrželovou natí, vymačkanými rohlíky, moukou, rozšlehanými vejci, solí, pepřem a muškátovým květem. Vypracujeme kompaktní hmotu, kterou necháme pod fólií v chladničce odpočinout.

3

Na oleji zpěníme cibuli, zaprášíme moukou a orestujeme. Přidáme rajčata, vodu a za stálého míchání na mírném plameni vaříme alespoň 20 minut. Směs poté propasírujeme, osolíme, okořeníme a dochutíme česnekem.

4

Z mletého rybího masa tvarujeme menší kuličky, které vkládáme do vroucí rajčatové omáčky a vaříme zhruba čtvrt hodiny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept