Kuličky z mletého rybího masa s omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuličky z mletého rybího masa s omáčkou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 51541 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
500 g | Kapr obecný |
100 ml | Mléko plnotučné |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
2 špetka | Muškátový květ |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 polévková lžíce | Petržel - nať |
200 g | Rohlíky bílé |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Na omáčku | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
80 g | Cibule |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
60 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Oregano sušené |
2 špetka | Pepř černý mletý |
500 g | Rajčata |
0,3 kávová lžička | Sůl |
60 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 207,7mg |
Draslík | 798,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,1mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 158,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kapr obecný, Muškátový květ, Sůl, Vejce slepičí, Česnek, Cibule, Olej rostlinný, Oregano sušené, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rohlíky bílé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuličky z mletého rybího masa s omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Filety z kapra umeleme. Nakrájený rohlík namočíme do mléka, cibuli nakrájíme nadrobno, petrželovou nať nasekáme najemno, rajčata nakrájíme na kousky, česnek prolisujeme. |
2 | Umleté maso smícháme s cibulí, petrželovou natí, vymačkanými rohlíky, moukou, rozšlehanými vejci, solí, pepřem a muškátovým květem. Vypracujeme kompaktní hmotu, kterou necháme pod fólií v chladničce odpočinout. |
3 | Na oleji zpěníme cibuli, zaprášíme moukou a orestujeme. Přidáme rajčata, vodu a za stálého míchání na mírném plameni vaříme alespoň 20 minut. Směs poté propasírujeme, osolíme, okořeníme a dochutíme česnekem. |
4 | Z mletého rybího masa tvarujeme menší kuličky, které vkládáme do vroucí rajčatové omáčky a vaříme zhruba čtvrt hodiny. |