Jednoduchý recept

Škvarkové bramborové knedlíky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 51544

Ingredience

1 ks Brambory
2 ks Cibule
3 polévková lžíce Mléko polotučné
0,5 kg Pšeničná krupice
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
250 g Vepřové škvarky
3 l Voda pitná
3 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 902 kcal
Kilojoule 3 775kJ
34% Sacharidy 124 g
21% Tuky 16 g
13% Sodík 268 mg
115% Bílkoviny 64 g

Škvarkové bramborové knedlíky postup přípravy receptu:

1

Větší bramboru omyjeme a uvaříme ve slupce. Vychladlou bramboru oloupeme a najemno nastrouháme. Vepřové škvarky jemně umeleme. Housky nakrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme ji nadrobno.

2

V míse smícháme nastrouhanou bramboru, krupici, vejce, umleté škvarky, kostičky housek a mléko do těsta a vytvoříme z něj malé kulaté knedlíky.

3

V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a knedlíky v ní vaříme přibližně 20 minut.

4

Během vaření knedlíků v pánvi rozehřejeme sádlo a krátce na něm osmažíme nakrájenou cibuli.

5

Uvařené knedlíky rozdělíme na servírovací talíře, posypeme je osmaženou cibulí a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept