Škvarkové bramborové knedlíky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Škvarkové bramborové knedlíky
Škvarkové bramborové knedlíky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 51544 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Brambory |
2 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Mléko polotučné |
0,5 kg | Pšeničná krupice |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
250 g | Vepřové škvarky |
3 l | Voda pitná |
3 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 123,4mg |
Draslík | 194,5mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 142,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Pšeničná krupice, Vepřové škvarky, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Škvarkové bramborové knedlíky postup přípravy receptu:
1 | Větší bramboru omyjeme a uvaříme ve slupce. Vychladlou bramboru oloupeme a najemno nastrouháme. Vepřové škvarky jemně umeleme. Housky nakrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme ji nadrobno. |
2 | V míse smícháme nastrouhanou bramboru, krupici, vejce, umleté škvarky, kostičky housek a mléko do těsta a vytvoříme z něj malé kulaté knedlíky. |
3 | V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a knedlíky v ní vaříme přibližně 20 minut. |
4 | Během vaření knedlíků v pánvi rozehřejeme sádlo a krátce na něm osmažíme nakrájenou cibuli. |
5 | Uvařené knedlíky rozdělíme na servírovací talíře, posypeme je osmaženou cibulí a podáváme. |