Recept

Kořeněné brambory nakyselo

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 51545
Kategorie: Brambory

Ingredience

Kořeněný odvar
1 ks Bobkový list
2 ks Hřebíček
5 ks Nové koření celé
2 kávová lžička Ocet kvasný lihový
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
1 špetka Tymián sušený
1,5 dl Voda pitná
Vařené brambory
800 g Brambory
1 ks Cibule
0,5 kávová lžička Kmín celý
2 kávová lžička Sůl
8 dl Voda pitná
Jíška
1,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 191 kcal
Kilojoule 801kJ
8% Sacharidy 29 g
9% Tuky 7 g
21% Sodík 421 mg
10% Bílkoviny 6 g

Kořeněné brambory nakyselo postup přípravy receptu:

1

V malém rendlíku si přivedeme k varu 1–1,5 dl vody. Dáme do ní špetku sušeného tymiánu, 2 hřebíčky, 5 kusů nového koření, 0,5 lžičky celého pepře, bobkový list a 1–2 lžičky octa. Koření pomalu vaříme asi 5–10 minut pod pokličkou. Potom koření scedíme a odvar si odložíme.

2

Oloupané a omyté brambory dáme do hrnce s 8 dl vody. Přidáme podle chuti až 2 lžičky soli, kmín a očištěnou celou cibuli, kterou pokrájíme na plátky. Přidáme odvar z koření a brambory vaříme doměkka přibližně 20 minut.

3

Mezitím si v pánvi rozpustíme máslo, přisypeme hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku, kterou přimícháme přibližně v polovině vaření do brambor. Uvařené brambory podáváme horké.

Poznámka

Kořeněné brambory nakyselo jsou samostatný pokrm, ke kterému podáváme mléko sladké, kysané nebo podmáslí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept