Turistická pomazánka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Turistická pomazánka
Turistická pomazánka
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 51547 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
0,5 ks | Cibule |
2 ks | Okurky nakládané |
1 špetka | Pepř bílý |
150 g | Salám Turistický trvanlivý |
2 špetka | Sůl |
200 g | Sýr Lučina - termizovaný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 57,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Okurky nakládané, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Salám Turistický trvanlivý, Sýr Lučina - termizovaný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Turistická pomazánka postup přípravy receptu:
1 | Cibuli a salám oloupeme, potom spolu se sterilovanou okurkou jemně nastrouháme. Lučinu vyšleháme, přidáme připravenou cibuli, okurky a salám. Vše dobře vařečkou promícháme. Nakonec pomazánku dochutíme solí, bílým pepřem a ještě jednou důkladně zamícháme. |
2 | Hotovou pomazánku ve vhodné misce, anebo jiné nádobě, uchováváme v lednici. |
Poznámka
Pomazánka je vhodná na namazání chleba, anebo různého pečiva.