Recept

Filé z kapra s houbovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 51548

Ingredience

0,5 polévková lžíce Citronová šťáva
700 g Kapr obecný
60 ml Olej rostlinný
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
Na omáčku
60 g Cibule
0,5 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Cukr krupice
200 g Houby čerstvé
40 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Petržel - nať
0,3 kávová lžička Sůl
250 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 582 kcal
Kilojoule 2 436kJ
2% Sacharidy 8 g
61% Tuky 46 g
15% Sodík 291 mg
63% Bílkoviny 35 g

Filé z kapra s houbovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Opláchnuté a osušené filé z kapra osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou a necháme alespoň půl hodiny marinovat. Cibuli nakrájíme nadrobno, houby nakrájíme na plátky, petrželovou nať nasekáme najemno.

2

Marinované filety z obou stran osmažíme na oleji a pod poklicí ještě 10 minut dusíme. Usmažené filety držíme na teple.

3

Do výpeku vložíme cibuli a zpěníme, přidáme houby, sůl a dusíme, až jsou houby měkké. Na závěr zašleháme smetanu, máslo, citronovou šťávu, cukr a petrželovou nať. Omáčku už jen prohřejeme.

4

Filety podáváme přelité omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept