Filé z kapra s houbovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filé z kapra s houbovou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 51548 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 polévková lžíce | Citronová šťáva |
700 g | Kapr obecný |
60 ml | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Na omáčku | |
---|---|
60 g | Cibule |
0,5 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
200 g | Houby čerstvé |
40 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,3 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 160,0mg |
Draslík | 937,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,1mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kapr obecný, Olej rostlinný, Sůl, Cibule, Citronová šťáva, Cukr krupice, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Filé z kapra s houbovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Opláchnuté a osušené filé z kapra osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou a necháme alespoň půl hodiny marinovat. Cibuli nakrájíme nadrobno, houby nakrájíme na plátky, petrželovou nať nasekáme najemno. |
2 | Marinované filety z obou stran osmažíme na oleji a pod poklicí ještě 10 minut dusíme. Usmažené filety držíme na teple. |
3 | Do výpeku vložíme cibuli a zpěníme, přidáme houby, sůl a dusíme, až jsou houby měkké. Na závěr zašleháme smetanu, máslo, citronovou šťávu, cukr a petrželovou nať. Omáčku už jen prohřejeme. |
4 | Filety podáváme přelité omáčkou. |