Višňový džem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Višňový džem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 5155 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
500 g | Cukr želírovací |
1 kg | Višně |
Nutriční hodnoty jedné porce
51% Kalorie 1,010 kcal
Kilojoule 4 226kJ
42% Sacharidy 152 g
1% Tuky 1 g
0% Sodík 8 mg
4% Bílkoviny 3 g
Uhlovodany | 152g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 432,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Višně mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr želírovací mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Při použítí různých želírovacích prostředků se nedá nic zkazit, alespoň si myslím Je třeba dodržet pouze návod. Dělávám jak marmeládu, to višně rozmixuji a propasíruji sítem a nebo dělám džem a tam nechávám celé vypeckované plody. Po zavíčkovaní otočím na cca. 15 minut dnem vzhůru.