Jednoduchý recept

Barevná pomazánka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 51550

Ingredience

30 g Cibulka jarní
2 kávová lžička Hořčice
100 g Máslo pomazánkové
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Sýr Lučina - termizovaný
2 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
1 dl Zakysaná smetana
5 ks Ředkvička
100 g Šunka parmská

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 204 kcal
Kilojoule 855kJ
1% Sacharidy 4 g
23% Tuky 17 g
11% Sodík 211 mg
15% Bílkoviny 9 g

Barevná pomazánka postup přípravy receptu:

1

Do kastrůlku s vařící vodou opatrně pomocí lžíce vložíme vejce, které 10 minut vaříme natvrdo. Potom je scedíme, necháme vychladnout, oloupeme je a nakrájíme na malé kousky.

2

Jarní cibulku (vrchní zelenou část) drobně nasekáme. Šunku, ředkvičky a dolní část jarní cibulky nastrouháme na jemném struhadle.

3

Pomazánkové máslo a Lučinu v misce utřeme do pěny, přidáme připravená vejce, jarní cibulku, ředkvičky a šunku. Všechny suroviny důkladně vařečkou promícháme. Nakonec pomazánku dochutíme solí, pepřem, hořčicí. Podle potřeby zředíme zakysanou smetanou a ještě jednou promícháme.

4

Hotovou pomazánku přeložíme do vhodné kuchyňské nádoby a udržujeme v lednici.

Poznámka

Takto připravená pomazánka je vhodná k snídaním a svačinám. Můžeme ji také použít na jednohubky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept